Companii

De la bere la iaurt: Fostul sef pe vanzari al Bergenbier a fost recrutat de Tnuva

15.09.2009, 15:34 78

Cristian Popa (foto), cel care a coordonat in ultimii sase anivanzarile InBev Romania, producatorul berii Bergenbier, a preluatin luna august a acestui an functia de director de vanzari alproducatorului de lactate Tnuva Romania, potrivit reprezentantilorTnuva.

El il inlocuieste pe israelianul Eldar Yshai, seful pe vanzariTnuva in ultimii patru ani, si coordoneaza in prezent vanzari deaproximativ 25 de milioane de euro dupa ce a supravegheat inultimii ani afacerile de peste 170 de milioane de euro aleproducatorului berii Bergenbier. In prezent, venitul unui directorde vanzari in cadrul unei filiale de multinationala variaza intre5.000 si 7.000 de euro.

Popa, 41 de ani, are o experienta de 17 ani in vanzari in cadrulmai multor companii multinationale, fiind ultimul manager InBevRomania care a facut parte din echipa creata de Mihai Albu si MihaiGhyka, fostii directori generali ai producatorului Bergenbier.

El si-a inceput cariera in anul 1992 ca reprezentant de vanzarial producatorului de tigarete JTI. Doi ani mai tarziu el a devenitSales Director al companiei Stimorol, iar in anul 1995 se alaturaechipei de vanzari a Procter & Gamble (P&G) in pozitia deKey Account Manager.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO