Companii

Dimofte a ipotecat o locatie Profi pentru un credit de 16 mil. euro

10.02.2010, 23:09 145

Firma Practic SA, controlata in proportie de 48,4% de omul deafaceri Radu Dimofte, a ipotecat cinci spatii comerciale din zoneleMilitari si Ghencea din Bucuresti, printre care si locatia unuisupermarket Profi in vederea garantarii unui credit de 16,2milioane de euro obtinut de companie in urma cu trei ani de laBanca Romaneasca.

Cele cinci spatii au o suprafata cumulata de aproape 1.300 mp,dintre care 800 mp intr-o locatie de pe bulevardul Ghencea,inchiriata de catre Profi. Restul spatiilor au suprafete cuprinseintre 113 mp si 130 mp si sunt situate pe bulevardul Iuliu Maniu,potrivit datelor din Monitorul Oficial. Practic este unul dintrecei mai mari proprietari de spatii comerciale stradale dinBucuresti, avand activitate in special in zona de vest a Capitalei,unde are printre chiriasi banci precum BCR, ING, BRD, Raiffeisen,UniCredit sau Bancpost, precum si companii ca Medysistem sauSensiblu.

Potrivit site-ului de prezentare al firmei, Practic aredisponibile spre inchiriere spatii cu o suprafata de peste 5.000mp, pe bulevardele Timisoara si Iuliu Maniu, calea Crangasi saustrada Gheorghe Titeica. Practic este o firma listata pe piataRasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, principalii actionari fiindRadu Dimofte (48,4%) si firma I.B.T.C. Turks & Caicos Islands.Reprezentantii firmei nu au oferit detalii suplimentare pana lainchiderea editiei.

Radu Dimofte este cunoscut drept un partener de afaceri alomului de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul proiectuluiimobiliar Baneasa din nordul Capitalei.

Potrivit informatiilor existente, cei doi controlau mai multeafaceri cu hoteluri, cladiri de birouri si spatii comerciale dinBucuresti, pe partea de retail stradal portofoliul insumand peste500 de unitati comerciale detinute prin firmele Practic, Universalsi Meteor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO