Companii

Directorii Templeton Russia and East European Fund au aprobat lichidarea şi închiderea fondului din Europa de Est

Directorii Templeton Russia and East European Fund au...

Autor: Marius Oncu

20.07.2015, 13:29 639

Directorii Templeton Russia and East European Fund au aprobat lichidarea şi închiderea fondului, fiind necesar, însă şi acordul acţionarilor.

"În baza recomandării consilierului de investiţii şi a altor factori, inclusiv dimensiunea redusă şi interesul în declin al acţionarilor, board-ul consideră că lichidarea este în interesul fondului şi al acţionarilor", se arată într-un comunicat al Templeton Russia and East European Fund.

Planul de lichidare va fi probabil prezentat acţionarilor pentru aprobare la adunarea generală din septembrie, iar în cazul aprobării, procedura ar putea avea loc înainte de sfârşitul anului.

La sfârşitul lunii iunie, fondul avea active nete totale de 57,94 milioane de dolari.

Cea mai mare pondere în totalul activelor o avea un pachet de acţiuni Romgaz (SNG), reprezentând 7,7% din valoarea activului net, respectiv 4,46 milioane de dolari.

Suma indică un pachet de acţiuni Romgaz de aproximativ 0,13%, calculat la cotaţiile de la sfârşitul lunii iunie.

Investiţiile totale ale fondului în România reprezentau 16,1% din valoarea activului net la finele lunii iunie, echivalentul unei sume de 9,3 milioane de dolari. Cea mai mare parte a activului net este formată de investiţii ân Rusia, respectiv 67,9%.

Administratorul Russia and East European Fund este Templeton Asset Management, subsidiară a Franklin Templeton Investments.

Fondul Proprietatea a vândut anul trecut o participaţie de aproape 5% la Romgaz, iar în prezent deţine 10% din acţiunile producătorului de gaze naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO