Companii

Discounter de 5 mil. euro

17.04.2003, 00:00 11

Rewe Romania, filiala locala a grupului german specializat in activitati de comert, va deschide astazi un magazin de tipsiscounter la Buzau, in urma unei investitii de 5 milioane de euro.
Magazinul este al patrulea de tip discounter pe care grupul german l-a deshis in Romania cele din Bucuresti, Sibiu si Targoviste.
"Constatam ca veniturile consumatorului roman sunt alocate intr-o mare proportie produselor alimentare si inspre bunurile de larg consum. In aceste conditii, conceptul nostru - de discounter - va ramane de actualitate pe termen lung" spune Rainer Exel, directorul general al Rewe Romania.
Intr-un magazin de tip discounter, bunurile de larg consum comercializate cu amanuntul au in general preturi reduse, generate de excluderea intermediarilor in achizitionarea marfurilor si eliminarea cheltuielilor suplimentare.
Primul magazin al grupului german a fost deschis in prima parte a anului 2001 in Bucuresti si a inregistrat in aproape opt luni de functionare vanzari de aproape 12 milioane de euro. Planurile de dezvoltare ale companiei pe piata romaneasca prevad deschiderea a inca 8 magazine pe termen mediu.
Pe piata romaneasca mai exista un lant de magazine de tip discounter - Profi, detinut de grupul francez cu activitati in domeniul comertului Louis Delhaize - in zona de vest a tarii. Grupul intentioneaza sa deschida, in acest an, zece magazine de tip discounter la nivel national, investitiile depasind sase milioane de euro.
Rewe detine in acest moment in Romania pe langa reateua XXL Mega Discount!, supermarketurile Billa si magazinele cash & carry Selgros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO