Companii

Distribuitorul de băuturi Amigo & Intercost a ajuns la peste 1.000 de angajaţi la nivel de grup şi continuă recrutările. Compania distribuie atât mărcile proprii ale Amigo, cât şi branduri ale unor producători precum Vincon, Heineken, Cricova, Angelli şi Cramele Recaş

Distribuitorul de băuturi Amigo & Intercost a ajuns la...

Autor: Laurentiu Cotu

13.03.2023, 16:45 234

Distribuitorul de băuturi Amigo & Intercost din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, a anunţat că a ajuns la peste 1.000 de angajaţi la nivel de grup, iar în funcţie de amploarea extinderii activităţii, recrutările vor continua şi în acest an. 

În 2022, Amigo & Intercost a extins capacită­ţile de depozitare, a deschis noi magazine Amigo, un ma­gazin tip discount, dar şi un nou punct de lucru în distri­buţie. În prezent, compania derulează un proiect de in­ves­tiţii de aproxima­tiv 3 mil. euro în con­strucţia unei fabrici de băuturi spirtoase în Miercurea Ciuc, proiect ce urmează să fie finalizat anul acesta. 

Amigo & Intercost SRL este cea mai ma­re companie a grupu­lui, având ca obiect principal de activitate distribuţia de băuturi. Compania Amigo a fost înfiinţată în anul 1992 de antrepreno­rul Tibor Becze, cu activităţi de producţie a băuturilor alcoolice. În 2000, compania a fuzionat cu o firmă competitoare, Inter­cost (József Biró fiind unul dintre fondatori), creând astfel grupul Amigo & Intercost. Grupul cuprinde în prezent companiile Amigo SRL, Amigo & Intercost SRL şi Harghita Retail SRL. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 100 mil. euro, în creştere cu aproximativ 16% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO