Companii

Distribuitorul de piese auto Augsburg Intl mizeaza pe o crestere a afacerilor cu 30%

04.07.2006, 19:36 319

Importatorul si distribuitorul de piese si accesorii auto Augsburg International estimeaza afaceri de aproape 35 mil. euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent, ca urmare a dezvoltarii segmentului de componente auto.
"Piata de piese auto se raporteaza foarte mult la piata de masini. Si anul trecut procentul de crestere a cifrei de afaceri s-a datorat ritmului similar de crestere al pietei auto din Romania", a comentat Mircea Lungu, director de PR al Augsburg International Romania.
Compania a realizat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 35%, pana la 26,7 mil. euro.
Compania are 1.800 de clienti activi din categoriile service-uri auto, flote ale companiilor, societati de asigurari, magazine de retail si persoane fizice. Dintre acestia, 1.000 sunt clienti permanenti, potrivit reprezentantului Augsburg.
Importatorul a inaugurat in luna mai a acestui an depozitul central aflat in zona Militari din partea de vest a Capitalei.
Augsburg International a intrat in Romania in anul 1996, avand ca si companie-mama firma germana Connex.
Primul concept dezvoltat de Augsburg a fost showroom-ul cu piese auto si accesorii in care se comercializau autovehiculele Smart. Ulterior, importatorul exlusiv al automobilelor Smart in Romania a devenit Tiriac Auto, divizia de profil a grupuluyi de firme detinut de omul de afaceri Ion Tiriac.
Al doilea concept adus pe piata autohtona de Augsburg, in anul 2003, a fost supermarketul auto, prin deschiderea unui astfel de punct de vanzare in Militari, in apropierea centrului comercial Carrefour. Aici sunt comercializate toate categoriile de piese auto, pe o suprafata de vanzare de 540 de metri patrati.
In aceeasi locatie, compania a dezvoltat un complex auto incluzand si un service rapid in care pot fi montate piesele din supermarket.
Augsburg International detine in prezent trei showroom-uri auto in Bucuresti, Brasov si Iasi, doua centre de vanzari en-gross la Arad si Cluj, precum si doua service-uri auto in capitala.
Actionarii majoritari ai Augsburg Romania sunt cetatenii germani Constantinoiu Marius si Ludwig Eberhard Siegfried.
Printre jucatorii activi pe segmentul importului de componente auto se mai regasesc companii locale precum Autonet Import.
Vanzarile de masini noi pe piata romaneasca au explodat anul trecut, cand a fost inregistrata o crestere de 40% comparativ cu anul precedent. Prima parte a anului a adus insa o temperare a avantului de crestere, singurul segment care a explodat fiind cel al masinilor de import.
In acest context, segmentul pieselor auto va continua sa beneficieze de noile intrari de anul trecut, care vor iesi in urmatorii ani din perioada de garantie, potrivit jucatorilor din domeniu.
Explozia importurilor de masini de ocazie reprezinta o oportunitate si mai mare de crestere pentru vanzarile comerciantilor de piese auto. Numarul estimat de masini second hand vandute anul trecut in Romania s-a ridicat la 74.000 de unitati, cresterea fata de anul precedent fiind mult peste cea inregistrata pe segmentul autovehiculelor noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO