Companii

Doi investitori greci din industria piscicola vor sa preia Brailact

11.08.2004, 00:00 62

Tima Intercom Bucuresti, detinuta de doi investitori greci, intentioneaza sa preia 99% din actiunile fabricii de lapte Brailact Braila detinuta de Parametru Commercial Co Engeneering SRL Bucuresti, societate aflata in lichidare judiciara si detinuta de tot de un grup de investitori greci. Tima Intercom va oferi un pret minim de 200 de lei pentru o actiune Brailact, valoarea minima  a ofertei ridicandu-se la circa 5 miliarde de lei (121.000 euro). Valoarea nominala a unei actiuni Brailact este de 1.000 deli. In ultimul an s-au facut doar doua tranzactii cu aceasta actiune pe Rasdaq, la 200 de lei.
Cei doi investitori greci - Tiripintiris Antonios si Malideros Theodoros - au fost, in urma cu patru ani directori ai lantului de magazine Mega Image si dezvolta, in prezent, afaceri in industria piscicola. Ei detin pachetul majoritar de actiuni la firma Sea Trade Tulcea care investeste in acest an doua milioane de euro, din care unul din fonduri Sapard, pentru modernizarea a patru cherhanale din Delta Dunarii. Nici reprezentantii Tima Intercom si nici ai Brailact n-au putut fi contactati pentru comentarii.
Brailact a preluat, recent, productia de lapte sub marca Brenac de la compania-mama Parametru Commercial Engineering Co SRL, care mai detine pachetul majoritar de actiuni la fabricile Prolacom Suceava si Industrializarea laptelui Salaj. Brailact a preluat si o parte din angajatii Parametru SRL si a inchiriat utilaje pentru colectare, productie si vanzare de la aceasta companie. Brailact preconiza, conform unui anunt publicat in Monitorul Oficial, un plan de afaceri pentru acest an de pana la 60 de tone lapte materie prima prelucrata pe schimb (8 ore).
Pentru a crea lichiditati, Brailact a anuntat acum doua luni ca vinde terenuri si cladiri din Braila, trei centre de colectare a laptelui si doua magazine.
Brenac este unul dintre primele branduri de lapte dezvoltat puternic pe piata romaneasca si care a ajuns sa detina o cota de piata de circa 20 de procente. Parametru a avut o cifra de afaceri de 167 de miliarde de lei (6 mil. euro) in 2001, pierdere de 38,6 de miliarde de lei (1,4 mil. euro) si inregistra datorii totale de 253 de miliarde de lei (9,6 mil. euro), conform site-ului Ministerului de Finante. Datele pe 2002 nu sunt disponibile. Compania produce laptele Brenac si Ole, iaurturile Royal si Prim, unt Prim si Brenac, telemea si feta Brenac, smantana si cascaval.
stelian.negrea@zf.ro ; vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO