Companii

Domo este in discutii pentru preluarea unor spatii ale retailerului electro Teknosa

23.04.2008, 19:41 27

Domo Retail, al doilea jucator din piata electronicelor si electrocasnicelor din Romania, negociaza in prezent preluarea unor spatii comerciale detinute de retailerul turc Teknosa, care a inchis in cursul saptamanii trecute cele 7 magazine din Romania.
"Am discutat cu detinatorii spatiilor inchiriate de Teknosa si am semnat deja contractul pentru preluarea locatiei din Constanta ce urma sa se deschida in urmatoarele luni", a declarat Lorand Szarvadi, directorul general al Domo.
Teknosa a preluat in 2006 operatiunile companiei Primex, detinuta de Gyorgy Baba, care administra lantul de magazine Cosmo, cu aproximativ 30 de unitati, din care in cursul anului trecut au fost rebranduite 7 unitati. Valoarea tranzactiei a fost estimata la 5 milioane de euro.
Spatiul preluat de Domo este localizat in complexul comercial City Park Mall, dezvoltat in Constanta de compania israeliana Neocity si care urmeaza sa fie inaugurat in urmatoarea perioada.
Reprezentantii Domo au declarat ca spatiul a fost preluat cu aproximativ o luna in urma, dupa ce au fost contactati de dezvoltatorii mallului, care doreau un nou chirias dupa ce Teknosa a notificat ca renunta la deschiderea magazinului.
Teknosa urma sa deschida in acest an, potrivit strategiei de dezvoltare pentru Romania, spatii similare cu cel din Constanta in Suceava, Piatra-Neamt si Bacau.
"Urmarim si alte spatii din tara ce au fost contractate de Teknosa, dar nu putem mentiona locatiile inca. O parte din ele pot deveni chiar si sedii de banca sau farmacii, dupa cum locatia din Baneasa Shopping City a fost alocata unui retailer de fashion", a spus Szarvadi.
Locatia de 400 de metri patrati din complexul comercial Baneasa Shopping City, inaugurat saptamana trecuta, unde Teknosa urma sa deschida o unitate, a fost reconfigurata si inchiriata unui retailer de imbracaminte.
Teknosa, companie detinuta de grupul turc Sabanci, a inchis in cursul saptamanii trecute cele sapte magazine din Romania pe perioada nedeterminata. "Nu stim inca data la care vor fi redeschise magazinele sau daca o parte dintre ele vor fi vandute catre alti comercianti", a declarat Camelia Popescu, directorul de marketing al Teknosa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO