Companii

Dorel Săndesc, Ministerul Sănătăţii: Problema majoră a sistemului medical este lipsa spitalelor noi

Dorel Săndesc, Secretar de Stat Ministerul Sănătăţii

Dorel Săndesc, Secretar de Stat Ministerul Sănătăţii

Autor: Corina Mirea

22.09.2015, 12:40 203

"Problema majoră a sistemului medical românesc constă în faptul că de foarte multă vreme nu s-au făcut spitale noi. Pentru Iaşi, Cluj şi Craiova au fost accesate fonduri europene pentru construirea de spitale noi, dar acestea sunt insuficiente", a spus Dorel Săndesc, Secretar de Stat Ministerul Sănătăţii, în cadrul ZF Pharma Summit 15.

"În momentul de faţă există 28 de studii de fezabilitate ale ministerului legate de construcţia unor noi spitale. Ar fi păcat să nu beneficiem de fondurile europene pentru acest lucru."

Vezi aici prezentarea făcută de Dorel Săndesc, Secretar de Stat Ministerul Sănătăţii, în cadrul ZF Pharma Summit 15.

Pentru sistemul naţional integrat de management al marilor urgenţe spitaliceşti şi intraspitaliceşti, bugetul a crescut la peste 50 de milioane de euro. Am reuşit să salvăm cîteva mii de oameni pe an.

Principiul de bază al măririi salariului angajaţilor din spitalele publice se referă la faptul ca spitalele publice să poată oferi servicii suplimentare pe timpul programului de lucru, servicii de confort sporit, loc de parcare, masă suplimentară şi posibilitatea de a alege un anume expert pentru serviciile incluse în pachetul de bază, iar medicul poate refuza dacă nu are cum să se ocupe de caz.

Apoi, a doua măsură majoră este posibilitatea ca mediculs să lucreze suplimentar în mediul privat, fără ca acest lucru să le afecteze activitatea din timpul programului de la stat. În paralel, există proiectul de lege cu grilele salarizării din sectorul bugetar. Am vorbit să se introducă o grilă superioară - care să se refere la studiile superioare de lungă durată şi cu specializare obligatorie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO