Companii

Dornafarm: Investitiile ne-au redus profitul

30.11.2004, 00:00 26

Distribuitorul de medicamente Dornafarm Suceava a inregistrat vanzari totale de 3,75 milioane de euro in primele noua luni ale anului, in crestere cu aproximativ 70% fata de primul semestru. Profitul companiei a scazut cu 20%, pana la 4.000 de euro.
"Scaderea profitului s-a datorat investitiilor pe care compania le-a realizat in deschiderea punctului de lucru de la Bucuresti, precum si in extinderea activitatii punctului de lucru din Focsani, in urma unei investitii de peste 25.000 de euro", a afirmat Mihaela Tolescu, sefa departamenului de contabilitate al Dornafarm. In prezent, compania are 3 depozite in tara, la Suceava, Focsani si Bucuresti, si 11 puncte de vanzare cu amanuntul.
Pentru sfarsitul anului, compania estimeaza ca vanzarile vor atinge 4,5-5 milioane de euro.
Dornafarm a incheiat exercitiul financiar precedent cu o cifra de afaceri neta de 2 milioane de euro, nivel care a fost depasit inca dupa primul semestru al acestui an. Marja neta a Dornafarm s-a situat ianul trecutn jurul valorii de 1%, compania incheind 2003 cu un profit net de aproximativ 20.000 de euro.
Actionarul semnificativ al distribuitorului de medicamente este Asociatia Salariatilor PAS Dornafarm, ce detine 48,2% din actiuni. Restul de 51,8% din actiuni sunt in posesia unor investitori persoane fizice.
Actiunile Dornafarm sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq, ultima tranzactie perfectandu-se la pretul de 3.500 de lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 0,23 milioane de euro.
Principalii competitori de pe piata distributiei de medicamente sunt Mediplus, Europharm Trading, Relad, Fildas, Montero sau Pharmafarm.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO