Companii

Dragos Petrescu, proprietarul City Grill, a achizitionat cafenele Crem Cafe din Capitala

Dragos Petrescu, proprietarul City Grill, a achizitionat cafenele Crem Cafe din Capitala

Dragos Petrescu

21.04.2008, 19:14 86

Grupul City Grill - Caru' cu Bere a preluat, de la omul de afaceri Miki Haiblum, cele doua cafenele Crem Cafe situate in Piata Romana si Piata Universitatii, pe care le va transforma intr-un restaurant City Grill (in Piata Romana) si o cafenea City Cafe (in Piata Universitatii).
"Datorita acestei preluari, pana la sfarsitul lunii aprilie restaurantele si cafenelele retelei City Grill vor ajunge la un numar de 12 locatii", a declarat Dragos Petrescu, director executiv al grupului.
In prezent reteaua City Grill, care a intrat pe piata in 1994, opereaza opt restaurante, dintre care sase unitati City Grill, un restaurant Caru' cu Bere si un restaurant deschis sub brandul Buongiorno, iar in ceea ce priveste piata cafenelelor, este prezent prin doua unitati City Cafe. "Odata cu preluarea celor doua unitati Crem Cafe, grupul City Grill va acoperi tot centrul Capitalei, ceea ce se incadreaza in planurile noastre de a fi prezenti in locurile importante ale Bucurestiului si de a fi perceputi de clienti ca reprezentand un brand premium", spune Petrescu. Dragos Petrescu, omul de afaceri care detine lantul City Grill, si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro, cu 25% mai mare fata de 2007, cand a ajuns la o valoare de aproximativ 11 milioane de euro. Mai mult de atat, pentru 2010 estimeaza ca afacerile vor depasi cu mult 20 de milioane de euro. Anterior, conducerea City Grill anunta ca anul acesta va extinde reteaua de restaurante cu cate o locatie si in Chisinau si Sofia, intrucat piata este mai avantajoasa atat din punctul de vedere al investitiilor, cat si al comportamentului consumatorilor.
Anul trecut Dragos Petrescu a achizitionat fostul sediu al Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, situat pe bulevardul Pache Protopopescu din Capitala, unde va fi amenajat un restaurant, dar si un centru de business sau un hotel. Pe piata restaurantelor, City Grill intra in competitie cu La Mama, iar pe cea a cafenelelor cu Turabo Cafe, Starbucks sau Costa Caffe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO