Companii

DTZ: Chiriile birourilor din centrul Bucureştiului au crescut uşor pentru prima dată în 3 ani

DTZ: Chiriile birourilor din centrul Bucureştiului au crescut uşor pentru prima dată în 3 ani

Foto Shutterstock

Autor: Cristina Cuncea

25.04.2012, 00:00 204

Chiriile birourilor din zona centrală a Bucureştiului au înregistrat în primul trimestru o uşoară creştere, pentru prima dată de la începerea crizei pe piaţa imobiliară, pe fondul livrărilor reduse şi creşterii cererii, potrivit companiei imobiliare DTZ Echinox.

Potrivit datelor DTZ, chiriile au urcat cu 3% în primul trimestru faţă de ultimul trimestru din 2011, înregistrând astfel prima majorare de la sfârşitul anului 2008, când s-a declanşat criza pe piaţa imobiliară. Pentru zonele semi-centrale, chiriile lunare variază între 13 şi 16 euro pe metru pătrat, atingând valori de 10-12 euro/mp/lună în zonele de business de la periferia capitalei.

"Pentru finalul anului 2012 estimăm un nivel constant al chiriilor în Bucureşti, inclusiv în zona centrală, unde acestea vor rămâne la 18,5-19,5 euro/mp/lună", potrivit DTZ. Stocul de spaţii de birouri a depăşit uşor 1,84 mil. metri pătraţi la sfârşitul anului 2011, iar în primul semestru s-au livrat doar 2.500 metri pătraţi de spaţii noi prin finalizarea proiectului Barbu Văcărescu, dezvoltat de Expert RoInvest Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO