Companii

Ejobs: Nu luam in considerare vanzarea businessului

06.02.2007, 18:27 28

Deocamdata nu se poate vorbi despre o achizitie sau despre vanzarea unei parti din actionariat, dar acest lucru nu inseamna ca, pe viitor, o astfel de varianta este exclusa, spune Liviu Dumitrascu, CEO-ul eJobs, dupa ce compania pe care o conduce a incheiat un parteneriat cu Monster Central Eastern Europe, cel mai mare jucator de pe piata mondiala de recrutare online.
"Si eu, si partenerul meu suntem deschisi catre orice oportunitati care apar in piata de recrutare online", a precizat Dumitrascu.
Monster Central Eastern Europe a inceput colaborarea cu eJobs inca din decembrie 2005. "La sfarsitul lunii mai 2006, am fost impreuna cu partenerul meu, Daniel Tatar, invitati la sediul Monster CEE din Praga, unde am discutat detaliat cu managementul Monster CEE si am stabilit principiile parteneriatului Monster - eJobs", declara Liviu Dumitrascu.
Una dintre principalele consecinte ale parteneriatului este posibilitatea pentru firmele romanesti de a publica joburi in toate tarile in care este prezent Monster sau de a recruta angajati in orice tara in care doresc sa-si extinda activitatea. In acelasi timp, clientii Monster vor putea recruta specialisti din Romania direct prin intermediul eJobs. "In prezent colaboram cu eJobs in campanii de recrutare pentru companii multinationale", a declarat Irena Pazitna, manager al International Sales Eastern Europe, Monster Worldwide Central Eastern Europe.
Dumitrascu a adaugat ca in prezent nu poate comenta in legatura cu influenta parteneriatului asupra evolutiei veniturilor eJobs.
Monster.com este prezent in 36 de tari, dezvoltandu-si reteaua internationala pe piete precum India si China, recent lansand Monster Mexico si Monster Gulf. "In afara de aceste achizitii ne dezvoltam reteaua prin parteneriate puternice cu cele mai mari si mai de succes site-uri de joburi din Europa de Est", declara Irena Pazitna. Cifra de afaceri a Monster Worldwide a crescut in 2006 cu 36% fata de anul anterior, ajungand la 1,12 miliarde de dolari (860 mil. euro).
Afacerile eJobs au ajuns la un milion de dolari in 2006, cu peste 600% mai mari decat cele inregistrate in 2005. "Anticipam o crestere de pana la 300% in 2007, in jurul sumei de 3 milioane de dolari", a precizat Dumitrascu. Principalii concurenti ai eJobs.ro pe piata de recrutare online din Romania sunt BestJobs.ro si MyJob.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO