Energie

Balaci, Philips Lighting: Dacă de mâine toată Europa ar trece la iluminatul cu LED, am avea economii la energie de milioane de dolari şi ne-am recupera investiţia în patru luni

Balaci, Philips Lighting: Dacă de mâine toată Europa...

Autor: Radu Bostan, Roxana Petrescu

07.11.2014, 23:24 546

Eficienţa energetică a fost una dintre problemele puse pe masă la conferinţa „O nouă ordine: Cum îşi joacă România cărţile în actualul context regional”, directorul Philips Lighting afirmând că iluminatul cu tehnologia LED ar putea conduce la economii la energie de milioane de dolari.

„Pe primul loc în eficienţa energetică este tehnologia LED“, a spus Bogdan Balaci, general manager al Philips Lighting. Problema este că în România cel puţin deocamdată sunt conectaţi la reţelele de distribuţie a energie numai 9 milioane de consumatori, potrivit celor mai recente date ale ANRE.

„Avem nevoie de mai multă lumină. Sunt zone care nu sunt iluminate deloc, iar cele care sunt iluminate au nevoie de mai multă lumină. Conform strategiei vechi, avem încă 97 localităţi care nu sunt electrificate“, a completat reprezentantul Philips Lighting.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO