Energie

Electrica are 24 de proiecte în PNRR pentru energie verde şi reţele smart

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

14.05.2021, 00:07 2738

Grupul Electrica, cel mai mare jucător din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie în funcţie de numărul de clienţi, are 24 de proiecte de investiţii depuse în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), mecanism de finanţare prin care România speră să atragă circa 14 miliarde de euro.

Din cele 24 de proiecte, 18 sunt des­tinate părţii de distribuţie a energiei, element semni­ficativ în realizarea tranziţiei energetice pe plan local.

„În cadrul PNRR, grupul Electrica a depus 24 de proiecte de investiţii, dintre care 18 depuse de Dis­tribuţie Energie Electrică România (DEER - compania rezultată în urma fuziunii celor trei firme de dis­tribuţie de sub umbrela Electrica). Principalele pro­iec­te depuse de Electrica pentru PNRR au în vedere in­ves­tiţii în parcuri fotovoltaice şi eoliene, infrastructura pen­tru stocare energie şi reţea de staţii de reîncărcare a ve­hi­culelor electrice“, au transmis reprezentanţii companiei.

Planurile de investiţiile ale celor mai mari companii din România vor fi incluse în cea de-a 16-a ediţie a Anuarului de Business al României, unul dintre cele mai importante proiecte editoriale realizate de ZF.

„Proiectele propuse de DEER pentru PNNR se re­fe­ră la lucrări care au în vedere obiective de eficienţă ener­getică, precum modernizarea de linii electrice aeriene, mon­tare de panouri fotovoltaice pe clădirile staţiilor, implementarea de sisteme de măsurare inteligentă.“



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO