Energie

Gadola, EnergoBit: Chiar dacă sunt mii de megawaţi aprobaţi, lunar dispar multe proiecte

Stefan Gadola, EnergoBit

Stefan Gadola, EnergoBit

Autor: Andrei Cîrchelan

27.02.2013, 15:58 1150

Ştefan Gadola, vicepreşedinte al EnergoBit, consideră că e normal să se uniformizeze ajutorul financiar pentru diferite tipuri de energie alternativă, dar reducerea pragului maxim al certificatelor verzi va produce în mod sigur o scădere a acestor investiţii.

„Chiar dacă azi sunt zeci de mii de MW aprobaţi, lunar multe proiecte dispar. Au fost dezvoltări făcute de diferiţi antreprenori care şi-au dezvoltat parcuri pentru a le vinde. Multe nu s-au vândut. Ele dispar”, a spus Gadola la ZF Power Summit ’13.

„România a semnat un acord că va produce energie alternativă. Sistemul ales de noi pentru finanţare este acela cu certificate verzi. Producătorii care nu achiziţionează cota lor de certificate verzi trebuie să achite până la 130 de euro per certificat. Dacă nu se produc suficiente certificate verzi, se vor plăti penalităţi. Dacă nu producem suficientă energie alternativă, vor veni şi penalităţi din partea Uniunii Europene”, explică reprezentantul EnergoBit. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO