Energie

Linde îşi consolidează printr-o achiziţie poziţia pe piaţa gazelor industriale

Linde îşi consolidează printr-o achiziţie poziţia pe...

Autor: Carol Dan

05.11.2015, 00:06 843
Producătorul de gaze industriale şi medicinale Linde Gaz România, controlat de grupul german Linde, unul dintre cei mai mari furnizori de gaze industriale la nivel global, preia Buse Gaz România, cu acelaşi profil de business, împreună cu subsidiarele sale.
 
Buse Gaz face parte tot dintr-un grup german, Buse, activ de 130 de ani pe acest segment de piaţă. În România, Buse are activităţi de livrare a gazelor indus­triale la vrac şi îmbuteliate. Aceste gaze au mai multe aplicaţii în industrii precum metalurgie, chimie, energie sau industria farmaceutică. Informaţia a fost comunicată de Consiliul Concurenţei, dar nu a fost comentată de cele două părţi până la închiderea ediţiei.
 
Pe propria pagină de internet, Buse Gaz se reco­mandă ca primul producător de gheaţă carbonică la scară industrială din România. Buse Gaz Bucureşti, cu 62 de salariaţi, a avut anul trecut afaceri de 27,9 milioane de lei şi pierderi nete în valoare de peste 1 milioane de lei. În ultimii şase ani afacerile Buse Gaz au fost stabile, în jurul valorii de 26-27 milioane de lei, cu excepţia anului 2011, când au depăşit 30 mil lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO