Energie

Nici nu a început bine să producă energie că unitatea de 530 mil. euro a Petrom de la Brazi se opreşte pentru pregătiri de sezonul rece

Nici nu a început bine să producă energie că unitatea...

Autor: Roxana Petrescu

08.11.2012, 14:00 1001

Petrom, cea mai mare companie din România, va opri centrala de la Brazi, unitate de producţie a energiei pe gaze care a intrat în funcţiune în august, în vederea efectuării unor activităţi de mentenanţă de rutină. Compania spune că aceste activităţi, care se vor desfăşura în perioada 9-13 noiembrie,  vizează pregătirea centralei pentru perioada sezonului rece.

"În vederea minimizării impactului asupra alimentării cu electricitate lucrările au fost planificate pentru sfârşitul săptămânii, având în vedere consumul energetic redus specific acestei perioade. În plus, compania se va concentra asupra reducerii perioadei de mentenanţă, astfel încât centrala să poată fi repornită în data de 12 noiembrie", infomrează Petrom.

Centrala pe gaze a Petrom de la Brazi este singura unitate de acest tip pusă în funcţiune în România în ultimii 20 de ani. Centrala are o capacitate de 860 de MW, mai mare decât un reactor nuclear al centralei de la Cermavodă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO