Energie

Patru antreprenori au adunat 4 mil. € din energia solară: „Până acum suntem mulţumiţi de rezultate“

Patru antreprenori au adunat 4 mil. € din energia...

Autor: Roxana Petrescu

14.08.2014, 00:08 877

Majoritatea antreprenorilor români care au pariat pe energia solară au avut anul trecut de câştigat din proiectele dezvoltate, unii dintre ei spunând că, în ciuda schimbărilor legislative intervenite de la jumătatea lui 2013, investiţia rămâne profitabilă.

În comparaţie cu energia eoliană, care a rămas un „teren de joacă“ pentru gi­gan­ţii energetici internaţionali, par­cu­rile solare, care necesită investiţii mai mici, au atras şi oameni de afaceri locali. Augustin Oancea, omul de afaceri care con­trolează Tinmar Ind, cel mai mare furnizor privat de energie electrică din Ro­mânia, un business de 387,6 milioane de euro anul trecut, s-a poziţionat ca unul dintre cei mai agresivi investitori în do­me­niul energiei solare.

Prin mai multe companii de proiect, Oancea a ajuns la o capacitate instalată de 50 MW în şase parcuri solare. Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, anul trecut investiţia într-un MW de capacitate într-un proiect solar se ridica la 1,3 mil. euro, din datele colectate de Autoritatea Naţională de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE). Firmele prin care Tinmar Ind gestionează cele şase proiecte solare sunt Tinmar Green Energy, Mar Tin Solar Energy, Solprim şi Eye Mall, potrivit unor do­cumente de pe site-ul companiei.

Prin aceste patru firme, Tinmar Ind a avut anul trecut venituri totale de peste 13 milioane de euro ÅŸi profituri nete cumulate de circa 3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO