Energie

Petru Ruşeţ, Siemens România: Cred că prosumatorii au o şansă, deoarece legislaţia a început să se dezvolte. Noi oportunităţi sunt legate de predictibilitatea legislaţiei

ZF Power Summit 2020

Petru Ruşeţ, Siemens România: Cred că prosumatorii au...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.02.2020, 14:16 194
Petru Ruşeţ, Head of Gas & Power, Siemens Romania, consideră că şi în România vor fi din ce în ce mai mulţi prosumatori, având în vedere că legislaţia care reglementează acest segment a început să se dezvolte.

„Cred că prosumatorii au o şansă, legislaţia a început să se dezvolte. Cu siguranţă vom avea o reţea flexibilă care va putea asigura necesarul. Noi oportunităţi sunt legate de predictibilitatea legislaţiei. Ceea ce ne-am dori este ca pentru următorii 10 ani, este să nu mai avem un eveniment de oprire a subvenţiilor pentru că asta alungă orice investitor”, a spus Petru Ruşeţ în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020.

 

Alte declaraţii:

În zona de stocare am putea primi mai mult sprijin legislativ.

Ne aflăm într-o fază de interconecatre a reţelelor pe care Siemens a dezvoltat-o în urmă cu 10 ani, ceea ce înseamnă că momentan nu suntem nici prea în urmă nici prea în faţă.

Aşteptăm cadrul de reglementare pentru a deschide noi oportunităţi investiţionale în sectorul energiei regenerabile.

Dezvoltăm o soluţie de stocare cu hidrogen, soluţie care este deja folosită în toată Europa şi care pot schimba complet această zonă de stocare şi flexibilizare a reţelelor. Spre asta ne îndreptăm.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO