Energie

Rafinăria Petromidia revine la capacitate optimă de procesare a ţiţeiului şi semifabricatelor, după finalizarea unor lucrări tehnologice programate

Rafinăria Petromidia revine la capacitate optimă de...

Autor: Cristina Bellu

06.02.2023, 14:26 3871

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), anunţă că rafinăria Petromidia Năvodari a revenit la capacitate optimă de operare, în urma finalizării unor operaţiuni tehnologice programate.

Acestea au vizat decocsarea echipamentelor utilizate la procesarea avansată a reziduurilor de distilare a ţiţeiului în paralel cu schimbarea şi regenerarea catalizatorilor folosiţi în producţia de benzine, măsuri necesare pentru a creşte eficienţa energetică a instalaţiilor aflate în fluxul operaţional, cât şi diminuarea constantă a emisiilor de dioxid de carbon, spun oficialii companiei.

„Realizarea lucrărilor ne permite să asigurăm un grad optim de utilizare a capacităţii de rafinare pentru tot restul anului, în susţinerea obiectivelor de producţie planificate. Astfel, ne înscriem în strategia generală, care vizează creşterea eficienţei şi a performanţelor operaţionale, cu respectarea tuturor normelor de siguranţă în operare”, explică Felix Crudu–Tesloveanu, Director General Rompetrol Rafinare.

În urma finalizării lucrărilor, care au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), supusul mediu de materie ajunge la aproximativ 15.000 de tone pe zi.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din regiunea Mării Negre şi asigură aproximativ 40% din capacitatea naţională de rafinare.

În afara unităţii de producţie din Năvodari, Rompetrol Rafinare operează rafinăria Vega Ploieşti, unic producător naţional de bitum şi hexan şi singura Divizie de Petrochimie din ţară, aflată pe platforma Petromidia.

Acţionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO