Energie

Ştefan Vuza, preşedinte şi CEO Chimcomplex: Nu cred că putem face un parteneriat cu statul, pentru că statul nu este pregătit să facă un parteneriat cu noi

ZF Reindustrializarea României

Ştefan Vuza, preşedinte şi CEO Chimcomplex: Nu cred...

Autor: Răzvan Botea

31.05.2023, 17:38 8224

„Am fost în Maroc, iar ambasadorul marocan de la Bucureşti ne-a pregătit toată delegaţia, iar combinatul de acolo de îngrăşământ fosfatic era impecabil, făcut şi de francezi. Ambasadorul român de acolo nu ştiu ce face. Le e frică să se întâlnească cu mine, cred că nu ştiu nici limba engleză. Deci ne descurcăm şi fără ei”, povesteşte Ştefan Vuza, preşedinte şi CEO Chimcomplex, cel mai mare jucător din industria chimică românească.”

Afirmaţiile sale au fost făcute la conferinţa ZF Reindustrializarea României.

Ce a mai spus Ştefan Vuza:

Totul e cum priveşti. Criza este simplă: din 10 jucători, trei trebuie să schimbe profilul. Ceilalţi şapte continuă, or acesta cred că este unul din scopurile acestei dezbateri.

Şi eu dacă aş fi în locul ministrului aş vorbi numai de partea pozitivă, dar în realitate nu se face nimic.

Nu cred că putem face un parteneriat cu statul, pentru că statul nu este pregătit să facă un parteneriat cu noi. Noi am ales o democraţie fragilă ca instrument de guvernare. O democraţie fragilă înseamnă că oscilăm, schimbăm miniştri la fiecare 6-12 luni, iar industria are nevoie de stabilitate, de o politică pe termen lung.

Reindustrializarea este o afacere pe termen lung. Ţinteşti să ai profit pe 4-5 ani. Nu există reindustrializare, pentru că nu avem instrumentele. E ca şi cum la masă punem farfurii şi tacâmuri, dar nu am adus mâncarea. Nu putem avea o politică industrială, pentru că acest model de democraţie nu ne ajută.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO