Energie

Virgil Ivan, Transelectrica: Ne-am bugetat pentru această perioadă de reglementare investiţii de 1,7 mld. lei în modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport

ZF Power Summit 2020

Virgil Ivan, Transelectrica: Ne-am bugetat pentru...

Autor: Cristina Bellu

17.02.2020, 15:20 212

Virgil Ivan, director dispecer energetic national în cadrul Transelectrica, estimează investiţii de 1,7 mld. lei pentru această perioadă de reglementare în modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport a companiei.

"Investiţiile pe care le avem în vedere în următoarea perioadă urmăresc modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport a companiei, pentru care ne-am bugetat 1,7 mld. lei, participarea la dezvoltarea pieţei unice europene şi digitalizarea instituţiei", a spus Virgil Ivan, director Dispecer Energetic Naţional, Transelectrica, în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020.

Alte declaraţii:

Principala preocupare pe care o avem acum o reprezintă adecvanţa sistemelor energetice. Regulamentul 941 are în vedere analiza adecvanţei- care prezintă analizele de risc – să trecem într-o altă dimensiune de la asigurarea resurselor energetice la nivel naţional, la nivel regional. Trebuie să ai analize foarte bine pregătite privind riscurile la nivelul alimentării cu energie electrică. Nu este o problemă doar a României, ci este o problemă europeană.

Transelectrica are un plan de dezvoltare a reţelei electrice de transport. Sunt avute în vedere toate tendinţele previzibile privind racordarea de centrale şi de consumatori noi.

Dacă se va pune în practică acest plan, Transelectrica va fi capabilă să facă faţă fluctuaţiilor mari energetice.

Trebuie să dezvoltăm capacitatea de interconectare care să depăşească 5.000 MW. Toată această mobilitate a transferului de energie electrică se transpune în foarte multe probleme tehnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO