Energie

ZF Power Summit 2023. Tudor Constantinescu, principal adviser to the director general for energy, European Commission: La finalul acestei decade, ar fi bine ca România să nu mai fie doar o ţară de potenţial, ci o ţară cu potenţial valorificat. Cred că România are potenţialul de a folosi sectorul energetic ca un motor de creştere economică şi de dezvoltare industrială

ZF Power Summit 2023. Tudor Constantinescu, principal...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.02.2023, 13:06 132

Tudor Constantinescu, principal adviser to the director general for energy, European Commission, consideră că România, până la finalul acestei decade, ar trebui să facă trecerea de la o ţară de potenţial, la o ţară cu potenţial valorificat.

Acest lucru ar fi posibil, afirmă el, doar prin demararea investiţiilor propuse până în prezent, cu bani care vin din fonduri publice, dar la care să se adauge şi fonduri venite dinspre mediul privat.

„La finalul acestei decade, ar fi bine ca România să nu mai fie doar o ţară de potenţial, ci o ţară cu potenţial valorificat. Cred că este foarte posibil să se întâmple acest lucru dacă se demarează concret investiţiile care au fost propuse până acum, ţinând cont că ele nu sunt încă suficiente. Mai trebuie atras şi sectorul privat şi trebuie creat un cadru prin care acestuia să i se permită să investească alături de fondurile publice”, a spus Tudor Constantinescu, principal adviser to the director general for energy, European Commission, în timpul conferinţei ZF Power Summit 2023.

Doar aşa, prin demararea acestor proiecte, mai adaugă el, la finalul anilor 2030, România ar putea avea un sistem energetic modernizat, care să facă faţă atât provocărilor de mediu şi de climă şi care, în acelaşi timp, să fie şi un motor de creştere economică.

„Cred că România are potenţialul de a folosi, chiar peste media europeană, creşterea sectorului energetic ca un motor de creştere economică şi de dezvoltare industrială”, a mai spus acesta.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO