Companii

Energoutilaj ia 1,1 mil. euro chirie de la Imsat

20.07.2005, 19:20 51

Energoutilaj a inchiriat companiei de automatizari industriale Imsat spatii de productie si administrative in suprafata totala de 6.575 mp. Contractul de inchiriere se intinde pe o perioada de cinci ani, iar valoarea acestuia se ridica la 1,14 milioane de euro. Ambele companii sunt controlate de fondul Broadhurst, administrat de New Century Holdings (NCH).

"O parte din activele de care dispune Energoutilaj in prezent vor fi vandute, iar altele inchiriate. Sunt in curs licitatii pentru vanzarea unor utilaje de constructii, autovehicule, precum si subansamble si piese de schimb ale acestora. De asemenea, vor fi date spre inchiriere unele spatii de productie neutilizate in prezent si in locatie de gestiune anumite sectii", a spus Claudiu Covrig, directorul general al Energoutilaj.

Chiria lunara platita de Imsat se ridica la 16.000 de euro, pentru o hala de productie si un pavilion administrativ, situate in locatia societatii din Bucuresti.

Pentru acest an, managementul Energoutilaj si-a propus printre altele cresterea ponderii prestatiilor de servicii cu caracter nesezonier si implementarea unui sistem informatic integrat care sa includa si sectiile teritoriale. Principalele servicii oferite de Energoutilaj sunt cele de mecanizare in activitatile de constructii si de transport, inclusiv transport agabaritic.

"Energoutilaj este implicata in lucrari de constructie a infrastructurii rutiere din cinci judete din sudul si estul tarii, precum si in lucrari de intretinere a obiectivelor energetice din zona Olteniei. Pentru perioada urmatoare suntem in tratative pentru participarea la proiectele rezidentiale ce se vor derula in perioada 2005-2007, in Bucuresti", a spus Covrig.

In acest an, Energoutilaj intentioneaza sa achizitioneze noi utilaje, investitiile totale prevazute pentru 2005 ridicandu-se la peste 1 milion de euro.

Anul trecut, Energoutilaj a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 2,2 mil. euro, mai mare cu 6,3% fata de cea din anul anterior, trecand astfel la un profit de 18.600 de euro fata de o pierdere de 86.000 de euro in 2003.

In primele trei luni ale acestui an, compania a inregistrat insa pierderi de 107.000 de euro, la o cifra de afaceri de 426.000 de euro, in conditiile in care prestarile de servicii ale societatii au un caracter sezonier.

"Compania se confrunta in acest moment cu un deficit de personal in anumite domenii, dar si cu excedent in altele. Va exista o mai buna corelare a nevoii de personal cu activitatile prestate", a adaugat Covrig.

Grupul New Century Holdings (NCH) controleaza societatea Electroaparataj, actionarul majoritar al Energoutilaj. Electroaprataj a fuzionat recent cu societatile Aparataj Electric Titu, Electrotehnica si Romarta 2000. Din grupul de companii din domeniul electrotehnic, controlat de NCH, mai fac parte societatile Imsat Bucuresti si Umeb. dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO