Companii

Ergolemn: scaunele si fotoliile se vand bine pe pietele scandinave

23.09.2003, 00:00 123



Compania Ergolemn din Satu Mare, specializata in productia si exportul de scaune tamplaresti, fotolii, canapele si seturi de sufragerie a inregistrat in prima jumatate a acestui an o crestere cu 10% a cifrei de afaceri fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 3 milioane de euro.



"Vanzarile au crescut pentru ca a crescut volumul productiei. Cererea a fost in crestere pe pietele din tarile scandinave, Olanda si Marea Britanie", a declarat pentru Ziarul Financiar, Gheorghe Pasca, directorul general al companiei.



Compania exporta aproape intreaga productie (96%) cea mai mare parte fiind destinata pietelor din Europa de Vest, dar si in Marea Britanie, tarile scandinave si SUA.



Profitul realizat de Ergolemn in prima jumatate a acestui an a fost in jur de 400.000 euro, in crestere cu 25% fata de prima parte a anului trecut.



Cifra de afaceri pe intregul an 2002 s-a rdicat la de 3,5 mil. euro. Numarul de angajati ai firmei s-a mentinut relativ stabil in ultimi ani, in jur de 400.



Compania Ergolemn deruleaza in prezent un program de investitii de circa 10 mld. lei (270.000 euro) pe an pentru achizitionarea de noi echipamente, in special masini de prelucrare specializate.



Fabrica Ergolemn este amplasata foarte aproape de centrul orasului, ceea ce este un inconvenient, spune Pasca. Din acest motiv, compania a achizitionat un teren de 20.000 mp in afara orasului, care este in curs de amenajare.



"Cea mai interesanta piata pentru mobilier traditional o constituie Anglia, unde se cere mobila dupa modele de epoca, cu ornamente sculptate sau traforate. Pentru mobilierul cu design modern, cea mai atractiva este piata tarilor scandinave", a mai spus Pasca.



Ergolemn a fost infiintata in urma cu peste 50 de ani si dupa revolutie a fost privatizata prin MEBO. In prezent, managementul si salariatii detin 90% din actiuni. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO