Companii

Este haos în salarizarea medicilor; unii sunt plătiţi să stea degeaba, alţii câştigă mai puţin decât infirmierele

Autor: Cătălina Butan,

02.10.2013, 00:06 319
Laszlo Lorenzovici, director general la firma de consultanţă pentru analiza financiară a bugetelor spitalelor Hospital Consulting, a spus la Video ZF Live că în jur de 10-20% din doctorii din spitalele publice din România nu muncesc suficient de mult.
 
„În acest moment 10-20 % din medicii din spitalele din România nu muncesc destul nici măcar pentru salariul acela mic. Salariul mic sau mare e relativ. Depinde cât munceşti, pentru că dacă nu faci nimic şi salariul pe care îl primeşti e prea mare“, a spus Laszlo Lo­renzovici în emisiunea ZF Live de marţi 1 octombrie.
 
Un medic ar trebui să trateze şi să ex­terneze în medie 1-1,5 pacienţi pe zi, însă astăzi există spitale şi secţii unde această rată este de 0,3, a mai spus Lorenzovici.
 
În ceea ce priveşte sistemul de salarizare în spitalele din Ro­mânia, Lorenzovici spune că acesta este distorsionat pentru că „nu a fost gândit cores-punzător“ şi că există anomalii precum faptul că o infirmieră câştigă mai mult decât un medic rezident potrivit grilei de sporuri.
 
„Astăzi în România sunt multe spitale unde o parte din asistente şi infirmiere câştigă mai mult decât rezidenţii. Problema nu e neapărat nivelul salarial, cât inechitatea sistemului de salarizare. Sunt multe inechităţi, plata serviciilor este corelată cu volumul de activitate al spitalului, dar sistemul de sala­rizare nu“, a spus Lorenzovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO