Companii

Euroclinic, detronat de spitalele deţinute de Costan şi Copăescu

Euroclinic, detronat de spitalele deţinute de Costan şi...

Autor: Ioana David

01.07.2014, 00:07 2254

Icco (Braşov) şi Delta Health Care (Bucureşti) au fost anul trecut cele mai mari spitale din România în funcţie de cifra de afaceri înregistrată, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Având fiecare o cifră de afaceri de peste 7 mil. euro, Icco (care operează Spi­talul Clinicco) şi Delta Health Care (care operează spitalul Pon­de­ras), două afaceri dez­vol­tate de antreprenori (Că­lin Costan este acţio­narul majoritar al Clini­cile Icco SRL) sau medici români (chirurgul Cătă­lin Copă­escu este ac­ţionarul majoritar al Ponderas) s-au aflat în faţa Euro­clinic, pri­mul spital privat care a fost inaugurat în Capitală în urmă cu nouă ani. Des­chiderea Euroclinic în 2005 a dat startul dezvoltării sectorului privat de spitale, care astăzi numără cel puţin 30 de uni­tăţi de dimensiuni mari şi medii în toată ţara.

Analiza ZF a luat în calcul companiile care în codul CAEN au doar activităţi de asistenţă spitalicească. În ţară există şi spitale mai mari decât Icco şi Ponderas, însă rezultatele acestora sunt incluse în cele ale firmelor care le deţin şi care figurează cu alte obiecte de activitate din domeniul sănătăţii. Atât Clinicco, cât şi Ponderas sunt două unităţi specializate pe nişe medicale: Clinicco pe chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie şi ortopedie, în timp ce focusul Ponderas este pe chirurgia obezităţii.

Citiţi mai multe despre topul celor mai mari spitale private pe www.zfcorporate.ro/pharma

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO