Companii

Euromedic mareste concurenta pe piata serviciilor medicale private

10.12.2001, 00:00 49



Euromedic International NV, furnizor de servicii de asistenta medicala cu sediul in Budapesta, va primi 13 milioane de dolari din partea International Finance Corporation (IFC) - divizia pentru sectorul privat a Bancii Mondiale - pentru finantarea unui program de expansiune, cu o valoare totala de 33 milioane de dolari, intr-o serie de tari din Europa Centrala si de Est, intre care si Romania, relateaza British Medical Journal.

Restul fondurilor necesare pentru realizarea proiectului va proveni din propriile resurse ale companiei, de la producatorii de echipamente medicale si de la o serie de banci.

"Aceasta este prima investitie a Bancii Mondiale in sistemul de ingrijire a sanatatii din Ungaria si, totodata, cea mai mare din regiune", a declarat Elena Bourganskaya, specialist al departamentului de sanatate si educatie al IFC.

La randul sau, Guy Ellena, directorul departamentului, a explicat ca rolul principal al IFC in cadrul investitiei Euromedic va consta in "oferirea de finantare pe termen lung."

In prezent, Euromedic opereaza sapte centre private de diagnosticare in Ungaria, trei centre de diagnosticare si trei de hemodializa in Polonia, precum si un centru de hemodializa in Bosnia.

Compania intentioneaza sa-si extinda activitatile in aceste state si sa deschida noi centre in Croatia si alte zone ale fostei Iugoslavii, in Romania si in Bulgaria.

Cererea pentru serviciile de hemodializa este in crestere in Europa Centrala si de Est, a indicat JA!nos MészA!ros, presedintele Euromedic.

Actionarii Euromedic sunt: GE Equity - parte a companiei americane GE Capital, Dresdner Emerging Europe LP - subsidiara a institutiei germane Dresdner Bank, firma de investitii Global Environment Fund din SUA si mai multi investitori privati, intre care se afla si membrii echipei manageriale a Euromedic. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO