Companii

Fabrica din Dej a grupului Mobexpert a avut afaceri în scădere cu 14% în trimestrul trei

Autor: Laurentiu Cotu

17.11.2011, 00:05 260

Producătorul de mobilă Samus Mex din Dej (SAMU), parte a grupului Mobexpert, a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 12,4 mil. lei (circa 3 mil. euro), în scădere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, în această perioadă, afacerile companiei la export au scăzut cu 70%, în timp ce vânzările la intern s-au majorat cu 10% faţă de intervalul similar din 2010.

Samus Mex a înregistrat la finele celui de-al treilea trimestru din acest an o pierdere de 6,2 mil. lei (circa 1,5 mil. euro).

Compania a avut anul trecut afaceri totale de 19,9 mil. lei (4,7 mil. euro), pierderi de 6,3 mil. lei (1,5 mil. euro) şi un număr mediu de 303 angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania şi-a propus pentru următoarea perioadă creşterea cifrei de afaceri prin extinderea numărului de clienţi pe piaţa externă, diversificarea gamelor noi de produse, creşterea productivităţii şi rentabilităţii produselor.

Samus Mex a fost privatizată în anul 1990, iar în anul 1996 compania a fost achiziţionată de către Mobexpert. Acţionarul principal este Şucu Dan Viorel, cu 88,89% din titluri. Anul trecut, grupul Mobexpert, cel mai mare jucător din industria mobilei, a înregistrat o cifră de afaceri de 110 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO