Companii

Farmacii mobile in judetul Bistrita-Nasaud

27.11.2003, 00:00 22



Problema accesului la medicamentele compensate si gratuite in mediul rural din Bistrita-Nasaud va fi rezolvata prin functionarea unor centre farmaceutice mobile, a declarat Maria Miculas, presedintele Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) Bistrita-Nasaud.



Potrivit aceleiasi surse, multi dintre cei care locuiesc la sate sunt obligati sa parcurga zeci de kilometri pana la oras pentru a-si procura medicamente.



CJAS nu poate incheia contracte decat cu acele farmacii care au personal calificat, iar aceasta conditie este una dintre cele mai greu de indeplinit.



In judetul Bustrita-Nasaud functioneaza in mediul rural doar 15 farmacii care au contract cu CJAS, cate una la trei sau patru comune. CJAS, impreuna cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Bistrita-Nasaud, lucreaza la identificarea unor rute unde vor fi amplasate centrele farmaceutice mobile. Ulterior, va fi stabilit si un program care va fi adus la cunostinta cetatenilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO