Companii

Ferrari si Mercedes-Benz au vandut cele mai scumpe cinci masini

Ferrari si Mercedes-Benz au vandut cele mai scumpe cinci masini

Click pentru imaginea marita

18.08.2008, 19:04 32

Doua dintre cele cinci cele mai scumpe automobile livrate oficial pe piata locala in primele sapte luni ale anului apartin marcii Ferrari, in timp ce trei sunt Mercedes-Benz.
Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piata locala, a livrat la finele lunii iulie primul model Scaglietti 612 "One to One", in editie limitata. Pretul modelului porneste de la 225.000 de euro fara TVA, in conditiile in care gama Scaglietti 612 are un pret de pornire de 197.000 de euro, acesta fiind cel mai scump model Ferrari aflat in fabricatie. Pretul modelului livrat, a atins nivelul de 320.000 de euro, cu TVA inclusa. Modelul Ferrari F430 Scuderia, aflat pe locul trei in topul celor mai scumpe masini livrate anul acesta pe piata locala, a avut un pret de aproximativ 260.000 de euro.
Cea de-a doua cea mai scumpa masina livrata in primele sapte luni este un Mercedes-Benz CL65 AMG, versiunea "preparata" a coupeului de lux al constructorului german, al carui pret de pornire este de 222.827 de euro. Potrivit agentiei Mediafax, modelul livrat in luna iulie a acestui an avea un pret de aproximativ 290.000 de euro.
Locurile patru si cinci in clasamentul celor mai scumpe modele vandute in primele sapte luni sunt ocupate de modelele Mercedes-Benz SL63 AMG si CL63 AMG. Primul a avut un pret de 243.000 de euro, in timp ce al doilea a costat 232.000 de euro.
Daca se iau in calcul si importurile neoficiale de automobile de lux, atat noi cat si second-hand, in primele sapte luni ale acestui an s-au importat pe piata locala aproape 500 astfel de automobile, potrivit statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, cu o valoare totala de peste 52 de milioane de euro, conform estimarilor ZF. Dintre acestea, 275 de modele au reprezentat importuri de modele second-hand. La nivelul anului trecut importurile marcilor de lux precum, Porsche, Ferrari si Rolls Royce au ajuns la un nivel de peste 530 de unitati, similar cu cel atins in primele sapte luni din acest an.
Anul acesta lista marcilor de lux importate oficial pe piata locala va fi completata de Bentley si Lamborghini care vor fi importate de Porsche Romania, cel mai mare jucator de pe piata de profil, dupa ce Ferrari a deschis primul showroom in prima parte a acestui an.
Marca de lux cu cel mai ridicat numar de inmatriculari a fost Porsche, cu 154 de modele inmatriculate noi si 189 second-hand, cu o valoare totala de peste 27 de milioane de euro. Importurile modelelor Bentley au atins nivelul de 45 de unitati, dintre care 28 second-hand, in timp ce, in acelasi interval, s-au inmatriculat 24 de modele Ferrari si 19 Aston Martin. De asemenea, din categoria marcilor exotice, in luna iunie a fost inmatriculat un automobil sport marca Wiesmann, in valoare de peste 150.000 de euro.
Din segmentul limuzinelor de lux, in primele sapte luni s-au inmatriculat pe piata locala 11 modele Rolls Royce, dintre care sase noi. In acelasi interval s-au inmatriculat trei limuzine Machbach, dar toate second-hand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO