Companii

Fleming: Romania, locatie strategica de export pentru Ford

Fleming: Romania, locatie strategica de export pentru Ford

John Fleming, CEO si presedinte al Ford Europa

31.03.2010, 23:18 56

Uzina Ford de la Craiova va deveni unul dintre principalelecentre de export ale constructorului american din Europa, potrivitlui John Fleming, CEO si presedinte al Ford Europa, odata ce vaajunge la o productie de 300.000 de masini in 2012.
"Romania are o importanta strategica pentru Ford Europa. Nu neintereseaza sa producem aici masini pe care sa le vindem numai pepiata locala. Dorim ca Romania sa devina o locatie strategica deexport pentru Ford Europa si de aceea investim in uzina de laCraiova", a subliniat John Fleming.
Ford are in Europa zece fabrici incluzand aici si centrele deproductie din Rusia si Turcia.
In conditiile in care vanzarile de masini au inregistrat scaderiimportante la nivel european pe fondul crizei economice, in specialpe segmentul vehiculelor comerciale, planurile Ford pentru Craiovanu s-au schimbat.
"Chiar si in conditiile de criza noi ne-am respectat planul deinvestitii in ceea ce priveste Ford Romania. Si in continuareprogramul se va derula conform planului. Numarul de modele care levom fabrica la Craiova si numarul de locuri de munca de la uzina nus-au schimbat si nu vor fi afectate de criza", a spus seful FordEuropa. Astfel in fabrica vor lucra 7.000 de oameni si se ia incalcul introducerea a cel putin doua modele alaturi de utilitaraTransit Connect.
La nivelul primelor doua luni ale acestui an Ford este cea mai binevanduta marca de import de pe piata locala, cu un volum total depeste 1.000 de autovehicule si o cota de aproape 12% din piatatotala. Totodata, luna februarie este cea de-a treia lunaconsecutiva in care Ford se mentine in topul marcilor de import,depasind Renault si Volkswagen.
In primele doua luni ale acestui an la Craiova s-au produs aproape280 de vehicule comerciale, dintre care 95% au fost exportate catrepiete europene precum Germania, Marea Britanie sau Bulgaria. Intotal, de la demararea oficiala a productiei in luna martie aanului trecut la Craiova Ford a produs pana in prezent aproape 580de vehicule comerciale, o cadenta extrem de redusa, respectiv maiputin de cat produce Dacia la Mioveni intr-o singura zi.
In urmatoarele patru-sase saptamani Ford va inaugura la Craiovanoua sectie de vopsitorie, moment de la care modelele TransitConnect vor fi efectiv fabricate in Romania, in conditiile in carein prezent acestea reprezinta colectii CKD (masini dezasamblate)importate de la uzina Ford din Turcia. In acelasi timp, in a douaparte a acestui an va intra in productie la Craiova modelul declasa mica B-Max.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO