Companii

Ford numeste un canadian pe pozitia de CFO la Craiova

Ford numeste un canadian pe pozitia de CFO la Craiova
04.05.2010, 23:09 140

Canadianul Don Gelinas (foto), 55 de ani, a preluat de lainceputul lunii aprilie functia de director financiar al FordRomania, cel de-al doilea constructor de automobile de pe piatalocala, care are in derulare investitii de 675 mil. euro in uzinade la Craiova.

Absolvent al Facultatii de comert din cadrul Universitatii dinWinsdor (Canada), Gelinas a lucrat anterior ca director financiaral Autoalliance, un joint venture intre Ford si Mazda cu sediul inSUA. Executivul canadian lucreaza in cadrul Ford inca din 1978, iarin ultimii 32 de ani a ocupat mai multe functii in cadruldepartamentului de finante si dezvoltarea afacerilor din Canada,SUA, Mexic, Coreea si Filipine. Gelinas va locui in Craiova si iiva raporta direct presedintelui Ford Romania, Dionisio Campos.

Ford a produs in total 900 de autovehicule comerciale TransitConnect de la demararea oficiala a productiei in luna septembriepana la finele lunii martie, ceea ce determina o medie zilnica deaproximativ patru autovehicule pe zi, adica de 300 de ori mai putindecat produce Dacia la Mioveni.

Aducerea unui expat in managementul unei companii locale este opractica din ce in ce mai rar folosita in prezent, odata cecompaniile au incercat sa-si reduca din costuri prin inlocuireaexecutivilor straini cu manageri romani. In Romania lucreazaaproximativ 20.000 - 30.000 de expati, potrivit estimarilorfirmelor de relocalizare, insa inregistrati in statisticileambasadelor ca angajati straini sau diplomati figureaza doarjumatate, adica aproximativ 15.000 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO