Companii

FPS a respins oferta Ceptura pentru Astra

30.10.2000, 00:00 22



Consiliul de Administratie al Fondului Proprietatii de Stat a respins oferta firma Ceptura pentru cele 75% din actiunile celei de-a doua companii de asigurari din Romania, Astra, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, presedintele FPS, Radu Sarbu.

Ceptura a promis investitii de 3.600 mld.lei pe o perioada de 30 de ani, ceea ce i-a oferit cea mai buna pozitie in grila de punctaj a licitatiei, conform Comisiei de negociere din cadrul FPS.

"Dupa Codului Civil, o oferta de cumparare trebuie sa fie determinata si serioasa. FPS a considerat ca oferta firmei Ceptura este serioasa, pentru ca nu exista nici o modalitate legala de a supraveghea respectarea investitiilor asumate de firma", a spus Radu Sarbu, citat de Mediafax.

In replica, reprezentantul Ceptura, Sergio Mollo, spune ca este o hotarare "ilegala". "Vom actiona in justitie FPS daca vom fi anuntati astazi, cand ne intalnim cu reprezentantii sai, ca oferta noastra nu e luata in considerare", a spus Mollo.

"Excluderea noastra din licitatie ar fi nedreapta, pentru ca oferta este perfect legala. In caietul de sarcini nu se mentioneaza nicaieri o limita pentru perioada de investitii angajata",a spus Mollo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO