Companii

FPS afirma ca are oferte serioase pentru Petromidia

29.08.2000, 00:00 19



Companii de renume in domeniul petrolier din Statele Unite si zona Golfului (Arabia Saudita) sunt interesate sa participe la privatizarea Petromidia, iar Fondul Proprietatii de Stat asteapta in continuare si alte oferte, au declarat Ziarului Financiar surse din cadrul Consiliului de Administratie al FPS.

In ultimii doi ani, FPS a incercat, fara succes, sa privatizeze rafinaria Petromidia. Anul trecut, dupa ce un contract cu firma turca Akmaya a esuat, FPS nu a reusit nici sa selecteze un administrator si finantator al activitatii acesteia.

Data limita pana la care investitorii interesati de privatizarea Petromidia pot depune scrisorile de intentie pentru participarea la negocierea directa de vanzare a 69,99% din actiunile rafinariei este 9 octombrie, potrivit FPS.

Investitorii potentiali sunt obligati sa cumpere memorandumul de informare si sa depuna o garantie bancara in valoare de 2,8 milioane de dolari.

FPS a decis sa reia procesul de privatizare al Petromidia dupa ce Curtea de Arbitraj a aprobat rezilierea contractul de vanzare a 65% din actiunile rafinariei semnat cu firma turca Akmaya. Tot atunci, FPS a obtinut dreptul de a incasa scrisoarea de garantie bancara in valoare de sapte milioane dolari.

Petromidia are un capital social in valoare de 41 milioane dolari. In afara de FPS, ceilalti actionari ai rafinariei din Constanta sunt SIF Transilvania cu 21,79% si PAS cu 8,21% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO