Companii

Fratii Negoita mizeaza pe un rulaj de 17 mil. euro pentru hotelul cu 1.500 de camere din Capitala

Fratii Negoita mizeaza pe un rulaj de 17 mil. euro pentru hotelul cu 1.500 de camere din Capitala

Ionut Negoita, actionar al hotelului Rin Grand din Capitala: Vrem sa ne extindem si in provincie, dar nu momentan, probabil in 2009 vom face primul proiect in provincie sau vom demara doua proiecte in paralel. Ne gandim si la un proiect mai vast pentru litoral, dar vom lua o decizie in acest sens anul viitor.

17.12.2007, 23:02 79

Hotelul Rin Grand din Capitala, investitie a fratilor Ionut si Robert Negoita, ar putea rula anul viitor afaceri estimate la 17-18 milioane de euro in conditiile unui grad de ocupare previzionat de circa 40%. Hotelul va incepe sa functioneze la capacitatea totala, de 1.500 de camere, din primavara lui 2008.
"In noiembrie, am deschis 650 de camere, iar pana acum gradul de ocupare a fost peste asteptari, de peste 10% din total si de 25%-30% din numarul de camere functionale. Daca anul viitor vom avea un grad de ocupare de 40%, suntem multumiti", a spus Ionut Negoita, care estimeaza ca gradul de ocupare va creste anual cu 5-10%.
Desi Rin Grand este un hotel nou pe piata, a intrat deja in vizorul "marilor evenimente", pentru summit-ul Nato fiind inchiriate deja 1.000 de camere, potrivit lui Negoita.
Aproximativ 50%-55% din cifra de afaceri estimata va proveni din cazare, in timp ce restul va fi asigurat din organizarea de evenimente, food & beverages sau spa.
Fratii Negoita au investit in Rin Grand Hotel 60 de milioane de euro, estimand o perioada de 6-7 ani pentru amortizarea investitiei. Locatia Vitan este mai putin populara pentru hotelurile mari de patru stele, cele mai multe dintre unitatile de cazare de acest tip fiind pozitionate in zona Unirii sau Victoriei din Capitala. Negoita crede insa ca zona de centru a Bucurestiului se va extinde pe orizontala.
"Nu am mai gasit un teren atat de mare intr-o alta zona mai apropiata de centru, iar eu sunt de parere ca Bucurestiul se va modifica si locul in care este pozitionat hotelul va face parte din zona centrala", a spus Negoita.
Omul de afaceri spune ca si-a dorit de la inceput sa faca un hotel mare, pentru a justifica investitiile adiacente precum sali de conferinte, spa, restaurante, galerie comerciala sau salon de infrumusetare. Desi a vrut sa includa in hotel foarte multe facilitati, Negoita a preferat insa un proiect de patru stele, segment pe care il ataca cu preturi promotionale de 99 de euro.
"Am facut hotelul de patru stele pentru ca ne-am orientat catre un segment mediu al pietei, care este si va fi cel mai numeros. Avem preturi mai mici pe acest segment pentru ca trebuie sa fim agresivi pentru a ne impune pe piata. Dupa promotie pretul unei camere se va ridica la 130-140 de euro", a spus Negoita care mai detine impreuna cu fratele sau si hotelul Rin de patru stele, precum si hotelurile Confort si Traian de trei stele. "Aceste trei hoteluri insumeaza 510 camere si au o cifra de afaceri cumulata de 9-10 mil. euro in conditiile unui grad de ocupare de peste 80% anual", a precizat Negoita.
Hotelul Rin Otopeni contribuie cu aproape jumatate la aceasta cifra de afaceri, in conditiile in care unitatea hoteliera a fost deschisa in 2006 si are o capacitate de 258 de camere, clasificate la patru stele.
"Hotelul nu a ajuns inca la maturitate, fiind abia in primul an si jumatate de functionare, ceea ce inseamna ca va putea contribui si mai mult la venituri", a explicat Negoita. In prezent, cel mai mare grad de ocupare il are Hotel Traian.
Negoita spune ca odata ce Rin Grand Hotel va fi deschis, hotelurile pe care le va detine vor acoperi aproape 30% din capacitatea hoteliera a Capitalei. Poate si acest lucru ii determina pe fratii Negoita ca pentru moment sa nu anunte noi proiecte in sectorul hotelier, provincia fiind vizata abia din 2009.
"Vrem sa ne extindem si in provincie, dar nu momentan, probabil in 2009 vom face primul proiect in provincie sau vom demara doua proiecte in paralel. Ne gandim si la un proict mai vast pentru litoral, dar vom lua o decizie in acest sens anul viitor", a mai spus co-proprietarul Rin Grand Hotel.
Pentru anul urmator Negoita spune ca se va concentra asupra proiectelor imobiliare, cartierul rezidential, birouri si mall.
Noul cartier rezidential care va fi dezvoltat de fratii Negoita, Confort City, va necesita o investitie de 80-90 de milioane de euro si va insuma circa 1.600 de apartamente.
"Valoarea de piata a proiectului va fi de 120 de milioane de euro si vrem sa il dam in folosinta in primul trimestru din 2009", a precizat Negoita.
Confort City este al treilea proiect imobiliar al dezvoltatorul imobiliar Domus Stil, companie detinuta de fratii Negoita, dupa Confort Residence si Confort Park. "Confort Park e vandut de cateva luni in totalitate, iar valoarea lui de piata s-a ridicat la 35 de milioane de euro", a mai spus Negoita.
Proiectele imobiliare nu se opresc inca aici, fratii Negoita avand un teren de 50 de hectare, pe care au platit intre 50 si 200 de euro pe metrul patrat in functie de pozitie si pe care vor sa construiasca momentan un mall si doua cladiri de birouri, restul urmand sa fie acoperit "in principal cu proiecte rezidentiale".
"Mall-ul si birourile vor insuma 160.000 de metri patrati, adica aproape dublu fata de hotelul Rin Grand, si vor necesita o investitie estimativa de 130-140 de milioane de euro", a spus Negoita, care estimeaza ca anul viitor vor fi dati in folosinta 200.000-220.000 de metri patrati, fata de 140.000 de metri patrati in acest an. Proprietatile fratilor Negoita se ridica la 250-300 de milioane de euro, potrivit estimarilor omului de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO