Companii

GE: In strategia noastra intra si o banca

04.10.2006, 19:56 21

Gigantul american General Electric, a doua companie din lume dupa valoarea de piata, intentioneaza sa-si treaca in portofoliu o banca in Romania, in momentul in care o asemenea oportunitate va aparea pe piata.
"Avem deja companii din domeniul serviciilor financiare. Ca sa intelegeti strategia noastra, uitati-va ce am facut in alte tari precum Polonia, Cehia sau Ungaria. Vom lua in considerare orice posibilitate, orice oportunitate. Cand vor aparea aceste oportunitati pe piata, vom avea o banca in Romania", a declarat pentru ZF Nanni Beccalli - Falco, presedinte si CEO al General Electric International, care coordoneaza toate operatiunile grupului din afara Statelor Unite ale Americii.
In vara acestui an, GE a achizitionat intr-o miscare-surpriza trei companii din sectorul serviciilor financiare de la Fondul Romano-American de Investitii in cadrul unei tranzactii totale de 140 mil. euro.
De asemenea, una dintre diviziile GE si-a vandut in luna iulie a anului trecut participatia de 7,4% din Bancpost catre actionarul majoritar al bancii, grupul elen EFG Eurobank.
Nanni Beccalli s-a aflat intr-o vizita la Bucuresti, unde a avut programate intalniri cu presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu, carora le-a prezentat proiectele de investitii pe care GE le vizeaza in Romania.
Dupa ani de tatonare a pietei, GE a investit in ultimul an aproximativ 220 mil. euro la nivel local, inclusiv prin intermediul Genpact, joint-venture in care grupul are 40% din actiuni.
"Volumul nostru de business in 2006 in Romania este de aproximativ 200 de milioane de euro. Am inregistrat o crestere a activitatii de outsourcing (externalizare), valoarea achizitiilor de produse de la companii romanesti ridicandu-se de la 50 de milioane de dolari la 70 de milioane de dolari in acest an", afirma Nanni Beccalli.
"Suntem o companie de infrastructura si este firesc sa ne implicam in marile proiecte de acest gen. Nu dorim sa ne implicam in privatizarea Electroputere Craiova, ci mai degraba sa ne aducem contributia la modernizarea parcului de locomotive de aici. Suntem interesati de Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda si de proiectul Nabucco de tranzit al gazelor, dar si de sectorul serviciilor si al aparaturii medicale sau de cel de real estate", mai spune oficialul GE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO