Companii

GED a cumpărat un teren de 4 ha în Militari de la Heineken

Autor: Cristi Moga

30.06.2011, 00:00 777

Fondul spaniol de investiţii GED, care a realizat pe piaţalocală investiţii de peste 150 de milioane de euro în di­ver­secompanii, a cumpărat în pri­mă­vara acestui an două loturi de terencu o suprafaţă cumulată de 3,7 hectare în cartierul bucureşteanMilitari de la pro­du­cătorul de bere Heineken România, locul doipe piaţa de profil

Proprietăţile se află în apropierea centrului comercial MilitariShopping şi a magazinului Metro din vestul Capi­ta­lei, valoareatranzacţiei fiind estimată la circa 4 mil. euro, potrivit unorsurse din piaţă. Reprezentanţii Heineken şi cei ai GED nu aucomentat informaţiile până la închiderea ediţiei.

Pe aceste loturi Heineken deţinea o clădire administrativă şi undepozit, care cel mai probabil vor fi demolate în vederearealizării unui proiect imobiliar. În zona respectivă au fostrealizate atât centre comerciale (Militari Shopping şi Metro),ansambluri rezidenţiale (Style Residence, Militari Residence), câtşi unul dintre cele mai mari parcuri de afaceri din Bucureşti, WestGate Park.

Tranzacţia a avut loc prin vânzarea in­tegrală de către Heinekena firmei Mi­litari Property Management către GED Real EstateEastern Investments, po­tri­vit datelor publicate în MonitorulOfi­cial, valoarea tranzacţiei fiind esti­ma­tă la circa patrumilioane de euro, res­pectiv ceva mai mult de 100 de euro/mp.

În zona de real estate, spaniolii de la GED mai sunt implicaţiîn dezvoltarea unui proiect logistic în sudul Capitalei, în timp cereprezentanţii Heineken au anun­ţat încă din 2009 că intenţioneazăsă renunţe la mai multe active imo­bi­liare, printre care şi douăterenuri ale unor foste fabrici din Bucureşti (Griviţa) şiArad.

Avocaţii GED în această tranzacţie au fost reprezentanţii firmeiŢuca Zbâr­cea & Asociaţii, în timp ce Schoenherr şi Asociaţii aasistat Heineken România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO