Companii

Georgescu de la Colliers deleaga din sarcini

05.10.2009, 23:20 123

Bogdan Georgescu, managing partner si actionar al firmeiColliers International, cel mai mare jucator de pe piata deconsultanta imobiliara, l-a promovat pe Mihai Grigore, fostuldirector al departamentului de evaluare, in pozitia de directoroperational (COO), acesta urmand sa preia o parte din sarcinileadministrative ale companiei.

Grigore lucreaza in cadrul firmei de opt ani si se va ocupa deactivitatea zilnica a Colliers, inclusiv strategii de resurse umanesau marketing. Bogdan Georgescu se va ocupa in continuare dedezvoltarea companiei, de clientii mari si de dezvoltarea unor noiproduse.

"Pana acum nu eram foarte bine organizat si faceam lucruri pecare putea sa le faca si altcineva, cum ar fi lucrul cu brokerii peclienti, partea de resurse umane. Cred ca noua organizare va aducemai multa independenta ca urmare a faptului ca nu vor mai trecetoate deciziile pe la mine, iar aceasta independenta s-ar puteavedea si in relatia cu clientii si, mai apoi, in venituri",apreciaza Georgescu.

Mihai Grigore, care a evaluat de-a lungul timpului portofolii deproprietati ale unor clienti precum BCR, BRD, Immoeast sau Petrom,va fi inlocuit la conducerea departamentului de evaluare de catreLaurentiu Lazar, prezent in Colliers de doi ani.

Firma de consultanta numara in prezent mai mult de 60 deangajati si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 17,6mil. euro, in scadere cu 17% fata de 2007.

Odata cu promovarea lui Grigore pe pozitia de directoroperational, in structura firmei au avut loc si alte modificari,Blake Horsley preluand coordonarea departamentului de inchirierispatii de birouri, Georgiana Andrei a preluat oficial coordonareadepartamentului de retail, in timp ce Viorel Opait va administradepartamentul industrial. Cele trei departamente erau coordonatepana de curand de Horatiu Florescu (office), Monica Barbu (retail)si Gabriel Chimisliu (industrial), care au parasit firma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO