Companii

Ghosn: A venit timpul sa facem profituri mai mari la Dacia

02.10.2006, 19:21 17

Profitabilitatea Automobile Dacia va creste in perioada 2007-2008 intrucat compania are potential, iar investitiile efectuate pana in prezent si restructurarea uzinei au afectat profitul, a declarat Carlos Ghosn, presedintele grupului francez Renault, proprietarul companiei.
"In 2007 sau 2008, Dacia si Logan vor deveni un factor real nu numai in ceea ce priveste cresterea Renault, cat si in termeni de profitabilitate. Daca ne raportam la profitabilitatea Dacia in comparatie cu restul Renault, rezultatele nu sunt extraordinare, insa daca avem in vedere potentialul marcii sunt optimist", a spus Ghosn, la Salonul Auto de la Paris. Dacia a avut anul trecut un profit net de 82 mil. euro la o cifra de afaceri de 1,2 mld. euro de euro, fata de o pierdere de 73 mil. euro in 2004, la afaceri de 592 mil. euro. Carlos Ghosn a mentionat ca Renault are mai multe planuri cu privire la dezvoltarea gamei de modele derivate din platforma Logan, dar nu are in plan sa construiasca un nou model la Dacia.
"Pentru moment, preocuparea noastra este de a furniza cat mai multe masini Logan pe piata. Inainte de a lansa pe piata o noua platforma, trebuie sa ne asiguram ca am maximizat beneficiile acestei platforme", a spus Ghosn. Premierul francez Dominique de Villepin a vizitat, vineri, Salonul auto de la Paris si s-a oprit pentru cateva minute si la standul Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO