Companii

GimaRom isi aduce parbrizele la Bucuresti

23.03.2005, 00:00 46


Compania ungara GimaRom Invest din Cluj, unul dintre cei mai importanti distribuitori pe segmentul de parbrize si geamuri auto in Romania, va deschide la finele lunii mai in Bucuresti un complex destinat comercializarii si montarii de parbrize. Valoarea investitiei se ridica la un milion de euro, suprafata construita fiind de 800 mp.


"Pentru noi, Capitala este piata cea mai importanta si mai competitiva din tara si, prin urmare, a trebuit sa investim masiv aici", a declarat Robert Burkhardt, general manager la GimaRom Invest.


Compania din Cluj, care face parte din grupul ungar Gima&GimaRom, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 5 mil. euro, aporape jumatate din cea realizata de tot grupul.


Pentru acest an, oficialii societatii asteapta o crestere de 20% a cifrei de afaceri.


"Pozitionarea grupului din care facem parte pe doua piete, cea ungara si cea romana, ne permite un volum de achizitie foarte mare si, in consecinta, o pozitie de negociere foarte buna pe segmentul de parbrize si geamuri auto. Planurile noastre investitionale pentru anul in curs vizeaza mutarea depozitelor si a atelierelor de montaj din spatii inchiriate in spatii proprii, precum si inaugurarea de noi ateliere in tara", a mai spus Burkhardt. El a adaugat ca valoarea investitiilor alocate pentru 2005 se ridica la 800.000 de euro.


"GimaRom nu are capacitati de productie si nici nu intentionam sa ne extindem in aceasta directie. Momentan, functionam ca reprezentanta generala pentru Romania pentru marcile Splintex - Glaverbel, Guardian, Rioglass, Nordglass, Salglass si Hirschler", a mai spus managerul companiei. GimaRom Invest are 18 sucursale in teritoriu si lucreaza cu un stoc permanent in valoare de 2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO