Companii

Global Finance: Focusul nostru este pe IT si servicii financiare

22.07.2008, 19:26 20

Fondul de investitii Global Finance, unul dintre primii investitori de private equity de pe piata locala, este interesat de noi achizitii pe piata locala de IT, unul dintre cele mai ravnite domenii pentru investitorii de profil, principalul impediment fiind reprezentat de dimensiunea mica a tintelor locale.
"Cred ca Romania are un potential foarte mare in IT. Este un sector in care ne-ar placea foarte mult sa investim. Cea mai mare provocare in domeniul IT este insa sa gasim afaceri care sa indeplineasca criteriile noastre de marime. De obicei incercam sa gasim sa investim in jurul a 15 milioane de euro", a declarat intr-un interviu acordat ZF Theodore Kiakidis, partener in cadrul firmei de private equity Global Finance.
In IT, pe piata locala, Global Finance are doua investitii, o participatie majoritara la furnizorul de softwareTotalsoft si una minoritara la producatorul de software Axigen (Gecad Technologies). Ieri firma a anuntat achizitia unui pachet minoritar in cadrul CallPoint New Europe, operatorul unor call-centere in Bucuresti si Sofia. CallPoint opereaza doua call-centere in Sofia si Bucuresti, cu un total de peste 300 de angajati. In urmatorii cinci ani, CallPoint are in vedere sa deschida doua-trei centre in afara Bucurestiului, ceea ce va mari numarul de angajati la 1.000.
Un alt sector atractiv pentru Global Finance este reprezentat de serviciile medicale private, unde compania nu are inca nicio investitie. In industria medicala privata sunt prezente deja pe plan local firme precum Oresa Ventures (Medicover), 3i (Centrul Medical Unirea), RC2 (Romar), Bedminster (Hiperdia), iar numarul jucatorilor de talie mare care pot fi cumparati devine din ce in ce mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO