Companii

Gorj: Şefii a două departamente aparţinând OMV Petrom SA,trimişi în judecată pentru ucidere din culpă

Autor: Ramona Rosulescu

26.05.2011, 20:28 373

Două dintre persoanele aflate în funcţii de conducere la douădepartamente aparţinând OMV Petrom SA au fost trimise în judecată,joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru ucidere înculpă, după ce doi muncitori au murit, în 2010, în timp ce făceau olucrare la o conductă petrolieră, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de cătreParchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, doi dintre şefiimuncitorilor morţi în accidentul de muncă produs pe raza comuneiBâlteni, judeţul Gorj, la sfârşitul lunii martie a anului trecut,au fost trimişi în judecată.

"Probatoriul administrat în cauză a stabilit că inculpatulCalotă Cristian, având funcţia de inginer şef adjunct la Grupul deZăcăminte Ţicleni, sectorul Bâlteni, şi inculpatul ZamfirLaurenţiu, având funcţia de şef formaţie de lucru în cadrulDepartamentului de Mentenanţă Field Cluster Ţicleni, nu şi-auîndeplinit corespunzător îndatoririle pe care le aveau, atât cuprivire la întocmirea documentaţiilor necesare pentru remediereadefecţiunii, cât şi cu privire la operaţiunile practice pe caretrebuia să le execute fiecare, ceea ce a condus la producereaaccidentului de muncă din data de 25 martie 2010", se arată încomunicat.

Potrivit sursei citate, cele două persoane au fost trimise înjudecată pentru ucidere din culpă în formă agravantă şi pentruneluarea din culpă a măsurilor legale de securitate şi sănătate înmuncă, ceea ce a condus la producerea accidentul de muncă. Citiţimai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO