Companii

Gral Medical investeste 10 mil. euro intr-un spital

28.05.2008, 21:34 26

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical detinut de Robert si Georgeta Serban va investi 10 mil. euro intr-un spital de nisa in Capitala, specializat in cardiologie, ortopedie si maternitate, care se estimeaza ca va fi finalizat in 2010.
"Nu cred in ideea de spital generalist. Am gandit un proiect de spital de nisa, cardiologie, ortopedie si maternitate, in care am investit deja 5 milioane de euro, si urmeaza sa mai investim inca 5 milioane de euro. Banii vor proveni din credite si din surse proprii si sunt fonduri care se utilizeaza in timp", a spus Robert Serban, managing partner al Gral Medical.
In legatura cu posibilitatea de a atrage fonduri prin vanzarea de actiuni Robert Serban a precizat ca nu este interesat, deoarece "banii de la fondurile de investitii sunt foarte scumpi".
"Ei de obicei intra minoritari si cu toate acestea vor controlul. In momentul in care ies, daca vrei sa-ti rascumperi partea te costa mult mai mult. Noi nu vrem sa vindem, ci sa crestem aceasta afacere, sa devenim un jucator regional", a precizat Serban. El estimeaza valoarea companiei la 20-22 mil. euro, respectiv la un multiplu de trei al EBITDA (profitul operational).
Compania a inregistrat in primul trimestru al acestui an afaceri de 7,9 mil. lei (2,14 mil. euro), in crestere cu 77% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Salariul mediu brut in cadrul companiei este de 600 de euro, potrivit informatiilor furnizate. In 2007 Gral Medical a raportat o cifra de afaceri de 24,54 mil. lei (7,4 mil. euro), iar pentru acest an se estimeaza un avans de 40%, care se va mentine si pe termen lung.
"Piata serviciilor medicale private cred ca va creste cu 30%, iar noi trebuie sa fim peste aceasta evolutie", a adaugat Serban. Marja de profit a Gral este estimata la 15-20% in acest an.
Un alt proiect al Gral este extinderea retelei de clinici in Iasi, Timisoara si Cluj intr-un interval de aproximativ un an si jumatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO