Companii

Grupul Iridex si-a bugetat afaceri de 27 mil. euro

21.06.2006, 14:52 77

Grupul Iridex, cu activitati in domeniul constructiilor, colectarea deseurilor si instalatiilor de irigat, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 27 mil. euro (98 mil. lei), in crestere cu circa 20% fata de anul trecut, potrivit reprezentantilor grupului.
"Anul acesta vor fi dezvoltate si exploatate la capacitate maxima rampele pentru depozitarea deseurilor pe care le detinem si vom avea mai multe lucrari in domeniul edilitar si alimentari cu apa, precum si in domeniul executiei de centrale eoliene", a declarat pentru Ziarul Financiar Florin Pascu, directorul general al Iridex Group Import Export, parte a grupului Iridex.
Grupul Iridex a realizat anul trecut un profit de 15 mil. lei (4,1 mil. euro), ceea ce, raportat la cifra de afaceri, inseamna o marja de profit de 18%.
Iridex a investit pana in prezent 26 mil. lei (7 mil. euro) in deschiderea unor depozite ecologice. Grupul detine depozite ecologice pentru deseuri in Chiajna (Bucuresti), cu o suprafata de 16,5 hectare, la Boldesti- Scaieni, care are 7,5 hectare, si la Costinesti (Constanta), de circa 10 hectare.
Anul trecut, Iridex a pus in functiune un incinerator pentru deseuri spitalicesti si periculoase in comuna Chiajna, in care a investit circa 2 mil. euro. "Modulul pus in functiune are o capacitate de incinerare de 16 tone pe zi de deseuri periculoase si spitalicesti. Un al doilea, care va dubla capacitatea existenta, va fi pus in functiune in 2007, iar investitiile totale vor ajunge la 25 mil. lei (7 mil. euro)", precizeaza Pascu.
Piata incinerarii deseurilor periculoase si cea a serviciilor de salubrizare au devenit foarte atractive investitorilor straini, pe masura ce Romania trebuie sa aplice norme tot mai stricte privind mediul, la standardele stabilite de Uniunea Europeana.
Astfel, compania israeliana Ludan Engineering, filiala locala a companiei israeliene Ludan, a anuntat la sfarsitul anului trecut o investitie de 40 mil. euro intr-un incinerator de deseuri periculoase, la Ploiesti.
Pe segmentul colectarii, prelucrarii si neutralizarii deseurilor, Iridex mai concureaza cu grupul german Lobbe, care a achizitionat in 2003 pachetul majoritar al companiei Vivani Salubritate, Tracon Braila sau REBU.
In prezent, lucrarile de constructii au ponderea cea mai mare in cifra de afaceri a grupului Iridex, anul trecut acestea reprezentand peste 53% din cifra de afaceri realizata.
Printre cele mai importante lucrari desfasurate anul trecut de Iridex Constructii se numara executia unei centrale eoliene in judetul Prahova, lucrari de amenajare a drumului in judetul Calarasi si lucrarile de amenajare a pistei de aeroport de la Bobocul (Buzau) impreuna cu compania franceza Colas.
Grupul a fost infiintat in anul 1990 si are in prezent peste 300 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO