Companii

Grupul Lidl a închiriat birouri pentru 250 de angajaţi în Pipera

23.06.2010, 23:47 302

Puternicul grup german Lidl, cu afaceri anuale de circa 50 demiliarde de euro, este tot mai aproape de deschiderea primelorsupermarketuri pe piaţa locală, cel mai recent pas făcut fiindînchirierea unui spaţiu de birouri cu o suprafaţă de 2.700 de metripătraţi în clădirea Pipera Business Tower din nordul Capitalei,spaţiu în care ar putea lucra 250 de angajaţi.

"Lidl se va muta în Pipera în următoarele luni, după ce va figata amenajarea spaţiului", au declarat pentru ZF surse din piaţaimobiliară. Valoarea contractului de închiriere s-ar putea ridicala 2-2,5 milioane de euro, luând în calcul o durată de cinci ani aînţelegerii şi un nivel de 12-15 euro/metrul pătrat.

Pipera Business Tower este o clădire dezvoltată de grupulaustriac S+B Gruppe la circa 300 de metri de staţia de metrouPipera. Realizarea proiectului a implicat o investiţie de circa 25mil. euro, dar clădirea avea doar doi chiriaşi până recent şinumeroase etaje neocupate. Lidl va ocupa 3 din cele 13 etaje aleclădirii cu o suprafaţă de circa 13.000 mp.

Lidl a cumpărat în acest an reţeaua formată din 96 desupermarketuri Plus şi pregăteşte în paralel alte cel puţin 25 desupermarketuri pentru o lansare în forţă pe piaţa locală.Reprezentanţii Lidl şi S+B Gruppe nu au comentat informaţia până laînchiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO