Companii

GTC estimeaza ca va castiga 100 mil. euro din vanzarea celor 1.100 de locuinte construite

GTC estimeaza ca va castiga 100 mil. euro din vanzarea celor 1.100 de locuinte construite

Complexul Rose Garden, amplasat pe soseaua Colentina din Capitala, include 908 apartamente in 11 cladiri

31.01.2008, 17:51 22

Investitorii de pe piata imobiliara pot ajunge si la castiguri de circa 50% din valoarea investitiei intr-un proiect rezidential, datorita ratei ridicate de absorbtie a locuintelor de pe piata locala determinata de deficitul de spatii locative.
Astfel, dezvoltatorul imobiliar israelian Globe Trade Center Romania (GTC) estimeaza un castig de circa 100 mil. euro din vanzarea celor 1.100 de locuinte construite in doua proiecte dezvoltate de companie in Bucuresti, respectiv Rose Garden si Felicity, potrivit unui raport al bancii austriece Erste Bank.
Vanzarea celor doua proiecte imobiliare va genera venituri totale de peste 321 de mil. euro, in conditiile in care valoarea investitiei in construirea celor doua proiecte de ridica la 210 milioane de euro, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Recent, un alt jucator de pe piata locala, fondul de investitii britanic European Convergence Development Company (ECDC), care detine 50% din proiectele imobiliare Asmita Gardens si Cascade Euro Tower din Bucuresti, anunta un castig pentru investitori de circa 85 de milioane de euro din vanzarea celor doua proiecte.
Potrivit estimarilor ECDC, vanzarea celor doua proiecte imobiliare va aduce investitorilor venituri totale de peste 215 milioane de euro, fondurile alocate constructiilor fiind de circa 130 de milioane de euro. Proiectul Asmita Gardens, la care fondul de investitii a cumparat 50% din actiuni in anul 2006, va atrage o investitie de circa 108 milioane de euro si este construit in zona Splaiul Unirii-Calea Vacaresti si va cuprinde 788 de apartamente.
In plus, GTC estimeaza venituri de 37,8 milioane de euro din vanzarea locuintelor din cel de-al treilea proiect rezidential construit in Bucuresti, care va cuprinde 225 de apartamente, denumit Green Dream Residence. Pentru acest ansamblu, construit in apropiere de Piata Presei, GTC nu a facut publica valoarea investitiei.
Complexul Rose Garden, amplasat pe soseaua Colentina, include 908 apartamente in 11 cladiri, 1.500 mp de spatii comerciale, precum si 1.110 locuri de parcare subterane si supraterane, spatii verzi si locuri de joaca pentru copii. Prima etapa a investitiei urmeaza sa fie finalizata in acest an. Proiectul Felicity va cuprinde 1.200 de apartamente in 45 de cladiri si va fi amplasat in zona de nord a Bucurestiului, pe soseaua Odai. Complexul rezidential va fi dezvoltat in mai multe etape, iar intregul ansamblu va fi finalizat in 2010.
GTC, controlata de grupul israelian Kardan, este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, cu proiecte in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si Croatia, acoperind toate segmentele importante ale pietei - cladiri de birouri, centre comerciale si locuinte.
Proiectele GTC in Romania, de spatii de birouri, retail si rezidential, vor fi executate in urmatorii doi-trei ani, iar investitiile alocate totalizeaza peste 450 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO