Companii

Hame a numit primul roman la conducerea filialei locale

08.01.2009, 18:52 465

Producatorul de conserve Hame Romania are de la inceputul lunii decembrie a anului trecut un nou director general in persoana lui Daniel Popescu, 49 de ani, primul roman aflat la conducerea operatiunilor locale ale grupului ceh. 

Popescu l-a inlocuit astfel pe polonezul Robert Kowalski, care a parasit conducerea Hame Romania din motive personale in septembrie 2008, la doar trei luni dupa numire.
Inainte de se alatura echipei Hame, Popescu a detinut pozitia de director de vanzari si marketing al Cheque Dejeuner Romania, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata tichetelor de masa, dar a ocupat si diverse pozitii in cadrul companiilor Antrefrig, Elite Romania (actuala Strauss Romania), Merloni Elettrodomestici si Pepsi Americas.
 "Am ales un roman cu experienta in marketing pentru pozitia de director general din mai multe motive. Unul dintre ele este faptul ca a lucrat timp de doi ani in compania Antrefrig si cunoaste piata pateurilor. De asemenea, deoarece are cunostinte de marketing si abilitatile necesare pentru a putea creste vanzarile si, nu in ultimul rand, fiind roman, cunoaste obiceiurile locale de consum", au declarat reprezentantii producatorului ceh de pateuri.
In aceeasi luna in care Kowalsky a renuntat la functia de director general al Hame Romania, si directorul comercial, Martin Ducha, a parasit compania. Reprezentantii grupului ceh Hame au declarat ca filiala locala are in prezent si un nou director comercial in persoana cehului Jindra Kuhol, care lucreaza de mai multi ani in cadrul Hame. Anterior, acesta a ocupat pozitia de director de export in cadrul Hame Romania.
 Reprezentantii grupului estimau anul trecut ca filiala locala va finaliza 2008 cu o crestere a afacerilor de cel putin 20% fata de rezultatele obtinute in anul precedent, la circa 33 de milioane de lei (aproximativ 9 mil. euro), pe fondul achizitiei producatorului de pateuri din carne Antrefrig.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO