Companii

Help Net, marja de profit de 2,3% in prima jumatate a anului

01.08.2007, 18:14 17

Reteaua de farmacii Help Net, una dintre primele trei retele de pe piata locala, a inregistrat in prima jumatate a acestui an un profit de 0,54 mil. euro, la o cifra de afaceri de 23,5 mil. euro, potrivit companiei.
Cifra de afaceri realizata in aceasta perioada a fost cu 30% mai mare comparativ cu cea consemnata in perioada similara a anului trecut. Atat marja de profit de 2,3%, cat si cifra de afaceri se incadreaza in valorile bugetate pentru aceasta perioada si nu modifica estimarile pentru acest an, astfel incat Help Net ar putea ajunge la afaceri de 55 mil. euro. Cresterea se datoreaza in principal campaniilor de marketing si de comunicare precum si concentrarii companiei pe adaptarea portofoliului de produse la cerintele clientilor.
"Anul 2007 este foarte important pentru Help Net. Dupa o perioada in care investitiile au fost indreptate in special spre dezvoltare, lantul ajungand in doar sase ani la aproape 100 de unitati farmaceutice, acum ne orientam strategia spre intarirea pozitiei pe piata, ajungand deja la o maturitate in business care ne permite acest lucru", a spus Isabelle Iacob, director general al Help Net.
Pentru acest an, Help Net are un plan de investitii de 2,5 mil. euro, in principal pentru intarirea brandului, campanii de marketing si comunicare sau infrastructura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO